Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jabłk smażone 3 szklanki
masło 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Wodę z mlekiem zagotować, dodać odrobinę soli, wsypać ryż i gotować około 20 minut. Ugotowany ryż wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem, na środek położyć smażone jabłka i posypać cukrem. Podawać gorące. Można oprószyć mielonym cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.04.2013 15:53
Pyszny deser.
gacopierz23 10.09.2012 12:40
na obiad lub ciepłą kolację
mirosława4 03.01.2012 19:40
pychotka:)
jeta72 11.05.2011 18:22
proste, ale smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak