Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porów po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 400 g
ketchup 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól
cukier
musztarda
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porów po francusku

Pory oczyścić, odciąć górne odcinki zielonych liści oraz korzonki, dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Przeciąć na pół, drobno pokrajać, wymieszać z ketchupem i oliwą, doprawić (można też dodać trochę czosnku i gałki muszkatołowej). Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.08.2012 16:58
uwielbiam pory, ale ta surówka dla mnie jest za ostra.. z blanszowanych byłaby w sam raz
Angelika10 12.08.2012 01:46
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak