Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty
jaja
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ser

Ser pokroić w plasterki grubości około 5 mm (mogą być ciut grubsze, lecz nie powinny być cieńsze). Rozbełtać jajko, posolić i popieprzyć do smaku. Maczać ser w jajku i panierować w bułce tartej. Czynność tą należy powtórzyć z każdym plasterkiem - ser wtedy nie rozleje się po patelni. Smażyć na gorącym oleju aż panierka się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 19.08.2012 07:36
lubię takie kotlety z sera
Ada-Gaba 14.08.2012 00:04
fajne
Anna152 16.07.2012 21:21
uwielbiam taki
sara1 22.05.2012 11:46
ciekawe i apetyczne
Magdalena1110 30.04.2012 16:47
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak