Sposób przygotowania

Gruszki obierz, przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne i natychmiast wrzuć je do wrzątku z wyciśniętym sokiem z cytryny. Gotuj je na wolnym ogniu około 15 minut, uważając, by owoce się nie rozgotowały i zachowały swoją formę. Po tym czasie wyjmij je z wody łyżką cedzakową i schłódź.
Zewnętrzną stronę gruszek obtocz w posiekanych orzechach.
Masło i serki zmiksuj. Tą masą napełnij np. szprycę do dekorowania tortów lub rękaw z odpowiednimi końcówkami i wyciśnij ją w wydrążone środki gruszek. Udekoruj je pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, rzodkiewką, gałązkami tymianku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !