Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 4 szt.
cytryna 1 szt.
orzechy włoskie 10 dag
masło 1/2 kostki
ser pleśniowy 1 szt.
pomidorki koktajlowe do dekoracji
tymianek do dekoracji
ogórek sałatkowy do dekoracji
rzodkiewka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki serowe

Gruszki obierz, przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne i natychmiast wrzuć je do wrzątku z wyciśniętym sokiem z cytryny. Gotuj je na wolnym ogniu około 15 minut, uważając, by owoce się nie rozgotowały i zachowały swoją formę. Po tym czasie wyjmij je z wody łyżką cedzakową i schłódź.
Zewnętrzną stronę gruszek obtocz w posiekanych orzechach.
Masło i serki zmiksuj. Tą masą napełnij np. szprycę do dekorowania tortów lub rękaw z odpowiednimi końcówkami i wyciśnij ją w wydrążone środki gruszek. Udekoruj je pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, rzodkiewką, gałązkami tymianku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 06.02.2012 20:01
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak