Sposób przygotowania

Grzyby rozmróź, osusz, posiekaj. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Cebule i czosnek obierz, posiekaj.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj grzyby, wymieszaj, duś ok. 10 minut. Przestudź.
Grzyby przełóż do ryżu. Wbij jajka, wymieszaj, przypraw do smaku szczyptą gałki muszkatołowej, solą i pieprzem.
Z masy uformuj płaskie kotlety. Olej rozgrzej na patelni, smaż kotlety 3-4 minuty z każdej strony. Osącz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne i pomysłowe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !