Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety łososiowe z twarogiem i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt.
szczypiorek 1 pęczek
kukurydza w puszce 1/2 puszki
zielony groszek 1/2 puszki
jajko 3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sok z połowy cytryny
olej
sól do smaku
filet z łososia 40 dag
twaróg 10 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety łososiowe z twarogiem i groszkiem

Dymki oczyść, posiekaj razem ze szczypiorkiem. Kukurydzę i groszek osącz z zalewy. Łososia i twaróg zmiel w maszynce. Dodaj dymki, szczypiorek, kukurydzę, groszek, jajka i 6 łyżek bułki tartej. Wymieszaj, skrop sokiem z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy uformuj małe, płaskie kotleciki, obtocz je w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż kotlety z obydwu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.01.2012 11:39
bardzo fajne
Krystyna32 01.05.2011 10:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak