Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
cukier 15 dag
jajko 3 szt
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Jajka dobrze utrzeć z cukrem,dodać mąkę.Gdy masa jest już pulchna i jednolita dodać drobno posiekane bakalie opruszone mąką.Wszystko razem ostrożnie wymieszać.Wąską,długą blaszkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 40 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.06.2011 23:13
uwielbiam keks
Iwona45 24.05.2011 09:20
Lubię keksy-super;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak