Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier puder 20 dag
jajko 4 sztuki
mąka 20 dag
cytryna 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodać żółtka, mąkę i sok i skórkę ( startą na tarce ) z cytryny. Z białek ubić pianę i dołożyć do utartego ciasta. Dokładnie wymieszać, przelać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 21.03.2012 18:51
super
FAFIK 15.08.2011 15:08
Całkiem niezłe ciasto!
Halusia 20.06.2011 21:20
Takie ciasto jest najlepsze!
marta1371 07.06.2011 22:39
Prosty przepis a ciasto smaczne
Seba 05.05.2011 12:36
uwielbiam ciasta cytrynowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak