Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karaibska sałatka z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak upieczony ok 40-50 dag mięsa oddzielonego od kości
boczek 3-4 plasterki
pomidory 4
ogórek 1
groszek konserwowy pół szklanki
sałata lodowa 1 główka
sok z cytryny 1 łyżka
ocet winny 4 łyżki
olej pół szklanki
sól
pieprz
czosnek ząbki
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Karaibska sałatka z kurczaka

Mięso oddzielone od kości pokroić na niewielkie kawałki. Plastry boczku podsmażyć na suchej patelni, odsąćzyć, pokroić w kostkę. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki. Pomidory sparzyć, obraćze skórki, pokroić w ósemki. Pieczarki posolić, skropić sokiem z cytryny. Sałatę umyć, rozerwać na spore kawałki. Półmisek natrzeć ząbkiem czosnku. Z jednej strony ułożyć kawałki mięsa, z drugiej sałątę, na której oddzielnie położyćjajka, pomidory, groszek, ogórka i pieczarki. Wszystko posypać pokrojonym boczkiem. Sporządzić sos: wymieszać olej z octem, doprawić solą, pieprzem i chilli. Polać sałatkę.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamil_k_a 22.01.2011 21:40
bardzo smacznie brzmi
elaela123 22.01.2011 21:34
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak