Sposób przygotowania

W garnku rozpuszczamy margarynę, dolewamy wodę i zagotowujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy i cały czas mieszamy, aż składniki się połączą a masa będzie odchodziła od garnka. Pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jajka i mieszamy dokładnie. Ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy w formie prostokąta. Pieczemy ok 30 min w temp. 200\'C. Gotowe pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie kroimy na pół i ponownie za pomocą szprycy nakładamy bitą śmietanę i przykrywamy wierzchem. Posypujemy cukrem pudrem, a następnie kakao. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    uwielbiam eklerki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Slinka cieknie;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    meg1984

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    takich nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !