Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 500 g
jajko 2 szt.
masło 3 łyżki
proszek do pieczenia
serek homogenizowany 300 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniak

Czereśnie wydylować. Żółtka utrzec z masłem i serkiem na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy dodać proszek do pieczenia i piane z białek, delikatnie wymieszać. Forme wysmarować, wysypać tartą bułką wyłożyc czereśnie i zalać masą serowaa. Wstawić do piekarnika na ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak