Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka Grzybianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniak 750 g
cebula 2 szt.
sok z cytryny
przyprawa do potraw Kucharek
margaryna 3 łyżki
natka pietruszki
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka Grzybianka

Grzyby opłukać, większe pokroić, mniejsze pozostawić w całości, skropić sokiem z cytryny. Cebulę zeszklic na tłuszczu, dodać grzyby, oprószyć przyprawa warzywną i podlać wodą. Gdy sos wyparuje, a grzyby zmiękną wymieszać z posiekaną zieleniną i przełozyć do formy. Zalać śmietaną, posypać startym serem i wiórkami zimnego tłuszczu. Wstawic do piekarnika 180*C i zapiec na złoty kolor. Podawać z frytkami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak