Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć ,osuszyć,oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Pomarańcze umyć ,,osuszyć,trzy pokroić w plastry z pozostałych wycisnąć sok.Pokroić mięso na plastry, na patelni rozgrzewamy olej i zarumienić z obu stron,zdjąć z patelni.Piekarnik rozgrzewamy do 140 stopni,mięso włożyć do brytfanki,wstawić do piekarnika na 20-25 minut.Mięso wyjmujemy na półmisek.Sos z pieczenia przelać do rondla,wlać likier, sok pomarańczowy i cytrynowy.Dodać listki szałwii i plastry pomarańczy.Podgrzać podawać do mięsa. Jeżeli nie chcemy dodawać likieru możemy go zastąpić więcej soku pomarańczowego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !