Sposób przygotowania

Mleko zagrzać i rozpuścić w nim połowę cukru i drożdże, żółtka utrzeć z drugą połową cukru. Margarynę rozpuścić.
Wszystkie składniki połączyć dodać szczyptę soli i wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce.
Białka ubić na pianę i wymieszać z masą makową.
Ciasto rozwałkować na prostokąt o długości ok 50x22 cm.
Rozsmarować masę makową i zwinąć w rulon. Położyć okrąg na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i ponacinać nożem dookoła cały strudel , każdą naciętą część wykręcić nacięciem do góry, wszystkie jednak w jedną stronę. Odstawić na ok 15-20 min do wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do ok 175 st.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Wspaniale wyrośnięty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    wow !!! robi wrażenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    chce się zjeść
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !