Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki po Wilanowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 500 g
Biszkopty 200 g
jajko 4 szt.
cukier 0,75 szklanki
brandy 3 łyżki
orzechy posiekane 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki po Wilanowsku

Foremkę do zapiekania wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Biszkoptami wyłożyć formę i skropić je brandy. Truskawki pokroić na połówki i ułożyć na truskawkach. Żółtka ubic z cukrem na krem, a białka na sztywna piane. Pozostałe biszkopty drobno pokruszyć i wymieszać z masą, dodac posiekane orzechy i pianę z białek. Wszystko delikatnie połaczyć. Masę wylać na truskawki i wstawic do piekarnika 180* C na 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 29.05.2012 20:47
bardzo dobre
Ewelina38 27.02.2012 20:49
jak już są truskawki to i na pewno deserek jest przepyszny
eli82 30.01.2011 10:31
super
eli82 30.01.2011 10:31
super
m1monika 27.01.2011 22:41
rewelacja!!!
magical66 24.01.2011 14:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak