Sposób przygotowania

Masło roztopić razem z miodem i krówkami. Herbatniki pokruszyć w malakserze, albo włożyć do foliowego worka i rozgnieść wałkiem. Pokruszone herbatniki wymieszać z wiórkami kokosowymi i wrzucić do masy krówkowej. Wymieszać. Na dnie okrągłej formy o średnicy ok. 20 cm rozłożyć paper do pieczenia. Wyłożyć masę, docisnąć i wstawić do lodówki, żeby stwardniała.
Czekoladę połamać i rozpuścić na parze razem z cukrem pudrem i śmietaną. Wylać na spód herbatnikowy i odstawić do zastygnięcia.
Gotowe ciasto pokroić na trójkąciki i posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Oj pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Oj pyszności
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Ale kusisz ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ale fajny torcik - może rzucisz mi tu jeden kawałek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !