Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 10 dkg.
pomidory 8 szt.
ogórek zielony 1 szt.
słodka śmietana 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
rzodkiewka 1 pęczek
koper świeży 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane

Pomidory umyć. Z każdego pomidora odciąć górną część. Z części dolnej wydrążyć miąższ. Ogórek i rzodkiewki pokroić w drobną kostkę, koper cienko posiekać.
Twaróg ze śmietaną i miąższem z pomidorów utrzeć i wymieszać z pokrojonymi warzywami, zmiażdżonym czosnkiem oraz koprem.
Przyprawić solą i pieprzem.
Napełnić kremem pomidory i przykryć odciętą górną częścią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.06.2011 15:52
ładne
marcia71 07.03.2011 11:33
ale wiosennie:) fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak