Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w sosie koperkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 8 sztuk
Koperek suszony Prymat 1 opakowanie
mąka 3,5 łyżki
śmietana 400 ml
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cytryna do smaku
sól do smaku
olej do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
masło 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie koperkowym

Fileta rozmrozić, przekroić na pół a następnie przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Panierować w bułce tartej a następnie usmażyć na złoty kolor. Masło rozpuścić dodać mąkę i delikatnie wymieszać, by się nie przypaliła. W 1 szklance wody rozpuścić kostkę bulionową i dodać, cały czas mieszać. Doprawić do smaku i dodać śmietanę a następnie koperek. Całość dokładnie wymieszać. Polać rybkę. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 05.09.2013 19:35
ryba i koperek to moje ulubione połączenie;)
RenataZ-et 12.08.2013 22:23
na pewno super smakował
Seba 30.04.2013 07:40
smaczna rybka
IKrakowianka 10.05.2012 22:28
świetny pomysł na danie z ryby
bercik1 14.06.2011 23:39
super wygląda
IlonaAlbertos 13.06.2011 23:37
Musi być pyszny :)
malenkaaa_85 14.04.2011 10:28
az sie chce zjesc
traktorek 20.03.2011 16:43
smaczna rybka
Goya 21.02.2011 20:08
pięknie wygląda
borys 17.02.2011 11:08
Musi byc puszne
Marzena40 09.02.2011 09:54
super
teresa18 28.01.2011 16:50
bardzo lubię połączenie koperku z rybą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak