Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ogórek kiszony 20 dag
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 100 ml
koper ogrodowy 1 łyżka
sól do smaku 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

1. Marchewkę, pietruszkę i obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
2. Warzywa zalać w rondlu 1 i 1/2 l zimnej wody, posolić, gotować 15 minut.
3. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost do rondelka. Dodać masło i dusić 5 minut.
4. Przełożyć do wywaru i zagotować.
5. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru, wlać do zupy, zagotować.
6. Na koniec dodać koperek i przyprawić pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 12.09.2014 21:00
bardzo lubię
ZEWA 02.03.2012 19:04
a czemu tyle razy sie zapisało, nie wiem.
ZEWA 02.03.2012 19:03
a moja jedna z ulubionych
ZEWA 02.03.2012 19:03
a moja jedna z ulubionych
ZEWA 02.03.2012 19:03
a moja jedna z ulubionych
Pyza 22.02.2011 11:31
pycha moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak