Sposób przygotowania

Nasze cukierki rozgniatamy i w rondelku rozpuszczamy do konsystencji syropu z ociupinką wody, czekamy, aż odparuje. Krawędź kieliszka koktajlowego nacieramy syropem kokosowym i tworzymy „cukrowy brzeg”, zanurzając kieliszek w rozsypanym cukrze. Schładzamy syrop; (ja użyłam shakera z lodem) i przelewamy do kieliszka. Ważne jest żeby zrobić to szybko, bo w temperaturze pokojowej syrop szybko zastyga; następnie w shakerze mieszamy odrobinę syropu kokosowego z wódką i dodajemy. Utworzą nam się dwie warstwy. Syrop pójdzie na dno, gdyż jest cięższy. Najpierw poczujemy bezwzględny alkohol, a po chwili drugą stronę naszego drinka. Słodko-lodową

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    Uwielbiam te cukierki, chetnie sprobuje drinka ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    strasznie fajny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uhm - zacheca :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    drink smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !