Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku tradycyjna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 łyzka
majeranek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka kartoflana 1 łyżeczka
boczek 30 duszony z koncentratem
fasola 0/5 kg
kiełbasa 3 smażona z cebulą

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku tradycyjna

Fasolę namoczyć na 24 godz., ugotować w tej samej wodzie. Dodać boczek duszony z koncentratem wg mojego przepisu, kiełbasę smażoną z cebula według mojego przepisu, podlać wodą, dodać cukier i przyprawy, dodać mąkę kartoflaną rozpuszczoną w wodzie, gotować pare minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 08.11.2012 14:29
rewelacja;)
pacpaw 29.02.2012 21:09
dawno nie robiłem, ale jest smaczna
KasiaK90 19.10.2011 17:17
super
IZABELA29 10.05.2011 14:32
pysznie
Emilia22 22.01.2011 16:39
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak