Sposób przygotowania

Do zmielonego mięsa indyka dodałam jajko, koperek, cebulę, otręby owsiane (dieta... Zamiast otrąb można dodać namoczoną i odciśniętą bułkę), sól i pieprz. Formowałam pulpeciki i gotowałam na parze ok. 20 minut. Uformowane kotleciki obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam na niewielkiej ilości oleju też ok. 20 minut. W połowie smażenia dolałam trochę wody i wrzuciłam pół kostki rosołowej. Kiedy kotlety były gotowe, zdjęłam je z patelni i zagęściłam sosik mąką z wodą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowite
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !