Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe kotlety z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
koperek
cebula
mąka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe kotlety z indyka

Do zmielonego mięsa indyka dodałam jajko, koperek, cebulę, otręby owsiane (dieta... Zamiast otrąb można dodać namoczoną i odciśniętą bułkę), sól i pieprz. Formowałam pulpeciki i gotowałam na parze ok. 20 minut. Uformowane kotleciki obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam na niewielkiej ilości oleju też ok. 20 minut. W połowie smażenia dolałam trochę wody i wrzuciłam pół kostki rosołowej. Kiedy kotlety były gotowe, zdjęłam je z patelni i zagęściłam sosik mąką z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof18
Krzysztof18 21.10.2011 07:22
super
tomek18 23.09.2011 07:18
super
PaniMISIOWA 03.04.2011 08:38
bardzo fajne
Emilia22 22.01.2011 16:38
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak