Sposób przygotowania

łodygi selera umyć i pokroić na kawałki,jabłka umyć i odciąć wierzchy i usunąć gniazda nasienne,wydrązyć miąższ ze środka zostawiając wokoło ok 1,5cm.wydrązony miąższ pokeroić na kawałki,i skropić natychmiast sokiem z cytryny aby zachowały naturalny kolor,orzechy posiekać,wsypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i zrumienić,wyłożyć na talerzyk i wystudzić w miseczce wymieszać orzechy,jabłka i kawałki selera,majonez połączyć z jogurtem i przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny,można dodać odrobinę startego imbiru dla uzyskania lekko pikantnego smaku,tak przygotowanym sosem polać składniki w miseczce i wszystko dokładnie wymieszać,wydrążone jabłka napełnić przygotowaną sałatką i od razu podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetny pomysł! Bardzo mi się podoba:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny,ciekawy przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny przepis :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !