Sposób przygotowania

morele wsypać do miseczki i zalać połową wina,odstawić na 30min.kiedy owoce wchłoną alkohol pokroić je w paseczki,piersi opłukać i pokroić w poprzek włókien na plasterki i rozbić lekko tępą stroną noża,oprószyć solą i pieprzem i posypać z obu stron mąką,wbić jajko na talerz i rozkłócić,opruszone kotlety zanurzać w jajku a następnie w orzechach włoskich i kłaść na rozgrzany olej smażyć na złoty kolor z obu stron,zawinąć w folię aluminiową aby nie wystygły,imbir obrać i pokroić w cienkie plasterki,rozgrzać masło i wrzucić imbir,mieszając zrumienić,podlać pozostałym winem i mocno podgrzać,kotlety przełożyć na talerze przykryć paseczkami moreli i plasterkami imbiru w winie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pomysłowe sznycelki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !