Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po śląsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
kiełbasa 1 szt.
margaryna 2 łyżek
mąka 2 łyżki
cebula 4 szt.
bulion 3|4 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
schab 1 (środkowy)
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po śląsku

Schab naciąć tak aby aby powstał płaski płat,na mięso ułożyć kiełbasę,po czym całość zwinąć i obwiązać dokładnie bawełnianą nicią,mięso posypać mąką,w brytfance rozpuścić margarynę i podsmażyć na niej schab i pociętą w krążki cebulę,zalać bulionem i dusić 30 min,brytfankę wstawić do piekarnika piec 45 min w temp 200 stopni,po 30 min posypać kminkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 23.01.2011 10:51
super
Ewelina45 23.01.2011 10:50
super
Ewelina45 23.01.2011 10:50
super
Ewelina45 23.01.2011 10:50
super
Ewelina45 23.01.2011 10:50
super
Ewelina45 23.01.2011 10:50
super
Ewelina45 23.01.2011 10:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak