Sposób przygotowania

1 duży pomidor (20 dag)
12,5 dag chudego twarogu
1 średnia biała papryka (ok. 6 dag)
1 mały por
kilka gałązek szczypiorku
bazylia
sól morska
pieprz
Pomidor umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Twaróg rozdrobnić widelcem. Białą paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do miski przełożyć pomidora, twaróg, białą paprykę, por i szczypiorek. Przyprawić do smaku bazylią, solą morską i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !