Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki panierowane w bułce i orzechach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 8 kromek
mleko ¾ szklanki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
orzechy włoskie 3 łyżki
sól
pieprz
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki panierowane w bułce i orzechach

Kromki zanurzyć we wrzącym mleku, następnie obtaczać w rozbitym i rozczepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z rozdrobnionymi orzechami . Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak