Sposób przygotowania

30 dag konserwowych ogórków
10 dag szynki w plasterkach (np. drobiowej z indyka)
½ małej cebuli (ok. 3 dag)
2 jajka
1 ½ łyżki musztardy
1 ½ łyżki jogurtu naturalnego
sól morska
pieprz

Konserwowe ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Szynkę w plasterkach i cebulę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć konserwowe ogórki, szynkę, cebulę i jajka. Dodać musztardę i jogurt naturalny. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !