Sposób przygotowania

1 kg filetu z indyka
przyprawa Gyros
2 średnie cebule (ok. 25 dag)
1 puszka kukurydzy
3 ząbki czosnku
koperek
przyprawa w płynie Maggi
sól
pieprz

Filet z indyka opłukać i pokroić w kostkę. Dodać przyprawę Gyros, wymieszać i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Następnie przełożyć na rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć przez około 30 minut. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i dodać do indyka. Razem wymieszać i dalej smażyć. Następnie dodać kukurydzę z puszki wraz z zalewą. Czosnek obrać, zmiażdżyć i dodać do indyka. Wszystko razem wymieszać i chwilę jeszcze podsmażyć. Dodać koperek. Przyprawić do smaku przyprawą w płynie Maggi, solą i pieprzem.

Potrawkę z indyka i kukurydzy podawać na gorąco z dużą ilością surówki np. z kapusty pekińskiej.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !