Sposób przygotowania

25 dag makaronu np. małe kółka
25 dag ulubionej kiełbaski
1-2 łyżki masła
1 puszka białej fasolki
por
15 dag żółtego sera
4 łyżki śmietany 18%
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
suszony lub świeży koperek
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Kiełbaskę pokroić w plasterki, zrumienić na maśle i ostudzić. Białą fasolkę osączyć z zalewy. Por pokroić w kostkę. Żółty ser pokroić w dużą kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem.

W przezroczystej misce układać warstwami następujące składniki: połowa makaronu, por, połowa śmietany z majonezem, sól, pieprz, żółty ser, biała fasolka, kiełbaska, pozostałą śmietanę z majonezem, sól, pieprz i pozostały makaron. Wierzch sałatki posypać koperkiem. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 60 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !