Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy arachidowe 10 dag
masło 25 dag
mąka 30 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 4 szt
aromat waniliowy 1/2 lyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki orzechowe

Na stolnicę przesiać mąke, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, aromat i zmielone orzechy, dokładnie posiekać nożem. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać do mąki i zarobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na dwie godziny. Następnie ciasto rozwalkować, pokroić na trójkąty i zwijać rogaliki. Ułożyć na blaszce, posmarować białkiem i piec w temp 170 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.02.2014 19:40
Zapowiada się super deser.
Rybciia 09.04.2013 09:18
bardzo smaczne :-)
gacopierz23 09.09.2012 18:47
też takie lubię
Monika193
Monika193 14.10.2011 14:35
mniam
Iwona51
Iwona51 09.09.2011 12:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak