Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne , wlewamy oliwę i wstawiamy do piekarnika żeby się podgrzała.Wołowinę kroimy w kostkę posypujemy solą i pieprzem w wkładamy do naczynia - pieczemy przez 10 minut.
Cebule obieramy,kroimy w piórka i dodajemy do mięsa - pieczemy kolejne 5 minut.Po tym czasie wlewamy wino i bulion,przykrywamy naczynie i pieczemy przez 1,5 godz.Jeżeli sos odparuje dolewamy wodę.Następnie dodajemy kurki i pieczemy ok.25 minut.
Potrawę można posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pewnie smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo smaczne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię wszelkie potrawy przygotowywane w piekarniku. Połączenie wołowiny z kurkami.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    szkoda że wołowina taka droga
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    uwielbiam kurki i wszystko co z nimi jest....tylko rzadko je mam.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    prawdziwa pychotka :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    coś dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne połączenie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie podana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !