Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie pomidorowym z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
sól do smaku
wątróbka 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
mąka do obtoczenia
olej do smażenia do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie pomidorowym z cebulą

Kroimy cebulę w talarki i dodajemy na rozgrzaną patelnie z olejem następnie wątróbkę płuczemy i obtaczamy w mące po czym wrzucamy ją na podsmażoną cebulę i smażymy razem z nią z oby dwóch stron do zarumienienia , zalewamy odrobiną wody i dodajemy koperek,kucharka,sól,pieprz.
Gotujemy 5-10min i dodajemy koncentrat pomidorowy , podgotowujemy i możemy podawać .

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak