Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

momarańcze 4
cytryna 2
cukier puder 35 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dkg
śmietana litr
skórka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mus pomarańczowy

Wycisnąć sok z owoców ,połączyć z namoczoną i odciśniętą żelatyną. Ostudzić aż będzie krzepnięć Śmietankę ubić dodać cukier i krzepnący sok z żelatyną ,ubijać aż będzie masa puszysta. Przymrozić. Podawać z e smażoną skórką pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.06.2011 22:43
świetny deser
ilka_86 24.03.2011 09:10
super przepis:)
strzelec02 22.01.2011 19:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak