Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni stopić słoninę, dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną w krążki kiełbasę, lekko usmażyć. Do naczynia żaroodpornego wsypać połowę ziemniakow, dodać cebulę z kielbasą, przykryć resztą ziemniaków, posypać papryką i tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości. Podawać z kefirem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    kaloryczne, ale warto zjeść
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne i do syta. Lubię takie dania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !