Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka pomarańczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1/2 kg
cukier 9 łyżek
woda 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka pomarańczowa

Zagotować 2 szklanki wody z cukrem. Do gotującej wody dać pomarańcze podzielone na cząstki. Gotować aż się rozgotują. Płyn odcedzić, pomarańcze przetrzeć przez sitko. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Wywar z pomarańcza wymieszać z żelatyną. Odstawić aż stężeje. Można podawać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.08.2011 08:38
smaczna
Neetka90 24.01.2011 18:49
pycha :D
accee 23.01.2011 19:58
Galaretka pierwsza klasa
Margo1 23.01.2011 19:39
lubię taką
RenataZ-et 22.01.2011 16:19
Super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak