Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryczka czerwona marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
olej roślinny tylko 1 łyżka na słoik
sól 2 łyżeczki
cukier 3 łyżeczki
ocet 10 % 0,5 l
woda 3 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat tylko 1 na słoik
Gorczyca biała cała Prymat tylko kilka na słoik
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 na słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Papryczka czerwona marynowana

Paprykę czyścimy , kroimy i parzymy chwilę w gorącej wodzie.

Zalewa :
Ocet , wodę , sól , cukier gotujemy.
w tym czasie odcedzamy paprykę i układamy ciasno w słoikach i dodajemy gorczycę , liść laurowy , ziele angielskie , i na wierzch na każdy słoik po łyżce oleju.

Zalewamy wrzącą zalewą , zakręcamy i kładziemy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.03.2012 07:13
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak