Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i obrumienić na łyżce smalcu, Przełożyć do rondla, podlać odrobiną gorącej wody , dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem około pół godziny. Na petelnię włożyć masło, i zrumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażyć około 10 minut. Następnie połączyć z mięsem i dusić do miękkości. Z mąki i łyżki smalcu zrobić lekko rumianą zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i dodać do mięsa zagotować. Przyprawić do smaku, wlać śmietankę wymieszaną z mieloną papryką, wymieszać. Podawać z pieczywem, plackami ziemniaczanymi , ryżem lub kaszą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny z pieczywem czy z ziemniaczkami i surówką
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszny jest taki gulasz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczny gulasz. Podoba mi się to połączenie.
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !