Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 2 lyżki
smalec 2 łyżki
mąka 2 lyżki
śmietanka 2 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
angelskie ziele 6 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
wieprzowina 1 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Mięso pokroić w kostkę i obrumienić na łyżce smalcu, Przełożyć do rondla, podlać odrobiną gorącej wody , dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem około pół godziny. Na petelnię włożyć masło, i zrumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażyć około 10 minut. Następnie połączyć z mięsem i dusić do miękkości. Z mąki i łyżki smalcu zrobić lekko rumianą zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i dodać do mięsa zagotować. Przyprawić do smaku, wlać śmietankę wymieszaną z mieloną papryką, wymieszać. Podawać z pieczywem, plackami ziemniaczanymi , ryżem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.04.2013 16:22
bardzo fajny
IlonaAlbertos 12.04.2013 11:49
Smaczny gulasz. Podoba mi się to połączenie.
Monika193
Monika193 03.12.2011 23:29
pysznie wygląda
RenataZ-et 11.11.2011 11:36
przepyszny jest taki gulasz
Wacław 07.10.2011 15:44
pyszny z pieczywem czy z ziemniaczkami i surówką
Iwona51
Iwona51 25.08.2011 11:03
pycha
Edyta38 07.07.2011 18:50
mniam mniam
Małgorzata113 22.01.2011 10:46
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak