Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA NA SŁODKO

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
mięso wieprzowe bez kości 0,5 dag
cebula 2 szt
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA NA SŁODKO

Pokrojoną kapustę gotować w garnku wypełnionym do połowy wodą z dodatkiem łyżeczki soli i dwóch łyżeczek cukru.Gotować,aż będzie miękka.Mięso podsmażyć na patelni z cebulą.Odlać wodę z kapusty,zostawić w kapuście około pół szklanki wody.Do mięsa dodać 2 łyżki mąki i zrobić zasmażkę.Dodać skrawki z cebulą do kapusty.Na koniec wsypać do smaku pół łyżeczki wegety i szczyptę kwasku cytrynowego.Całość gotować około pół godziny.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 20.09.2011 09:22
spróbuję
dorlil 02.08.2011 17:32
fajna
dorlil 02.08.2011 17:32
fajna
Iwona45 05.06.2011 08:39
pycha
Ania67 25.03.2011 10:21
fajna
Natalia/tubisiek 24.03.2011 07:24
pyszności :)
halinka1011 22.01.2011 11:02
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak