Sposób przygotowania

ser przekręcić przez maszynkę.Wykładamy na stolnicę, dodajemy mąkę, margarynę i żółtko. Wszystkie składniki siekamy dużym kuchennym nożem lub tasakiem tak długo, aż utworzy się jednolita masa. Wyrabiamy ja jeszcze przez chwilę ręką i wynosimy ciasto na 2 - 3 godzin do zimnego pomieszczenia. Po upływie tego czasu wałkujemy ciasto na dość cienkie placuszki i małą szklaneczką wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze posypanej lekko mąką, smarujemy białkiem i pieczemy na złoty kolor. Po wyjęciu z pieca posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !