Sposób przygotowania

filet obłożyć pokrojoną w plastry cytryną i pozostawić zawinięty w papier na około 3 godziny. Następnie zebrać cytrynę, a rybę posolić. Większe kawałki podzielić na połowy. Jajka z solą, pieprzem, kucharkiem i ziołami roztrzepać w naczyniu. Do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą. Połowę margaryny roztopić na patelni. Kawałki ryby zamoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Wkładać na silnie nagrzany tłuszcz. Po upieczeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego i na każdy kawałek dać trochę masła. Podawać z ziemniakami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dobre na obiad w piątek
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super taki obiadek!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też często daję taką rybkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !