Sposób przygotowania

z podanych składników ubić biszkopt oddzielić żółtka od białek i ubić białka na sztywno z cukrem,wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej delikatnie wymieszać łyżką wylać do tortownicy i upiec ok.20min.w temp.180st.wystudzić i pokroić na min.3 placki,przygotować masę śmietankową,żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku,śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym pod koniec ubijania wlać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać,przekładać masą przekrojone placki trochę masy odłożyć do udekorowania tortu z boku i wokoło na górze na środek położyć twarde kolorowe galaretki rozpuszczone w połowie ilości wody,wstawić do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    palce lizać;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Apetyczne ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super ten tort
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wygląda super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    i też tak smakuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjny torcik i te galaretki na wierzchu... pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !