Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Radomski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 100 g
ziemniaki 1 kg
marchewka 4 szt.
pietruszka 2 szt.
czosnek 5 ząbków
natka pietruszki
cytrynka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
rosół warzywny 3 szklanki
sól
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Radomski

Mięso z indyka pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Następnie obtoczyć w mące. Boczek pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, mięso obrumienić ze wszystkich stron. Czosnek zmiażdżyć. Ziemniaki pokroić w kostkę. Pozostałe jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Wszystko dodać do mięsa razem z posiekaną zieleniną i zalać rosołem i dusić na wolnym ogniu do miękkości ok 1 godziny. Przed podaniem doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak