Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA MIĘSNA CYTRYNOWA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Farsz:
kandyzowana skórka cytrynowa 3 łyżki
natka pietruszki
cebule 2
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
mięso cielęce bez kości 1 kg.
cytryna 2 łyżki
bulion 5 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA MIĘSNA CYTRYNOWA

Skórkę kandyzowaną pokroić na drobno. Pietruszkę posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko połączyć i wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Mięso potłuc, nałożyć farsz, zwinąć w rulon i zawiązać nicią kuchenną, przełożyć do naczynia żaroodpornego, pokropić sokiem z cytryny, dolać bulionu, co jakiś czas podlewać powstającym sosem. Piec w temp. 180 stopni C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.03.2011 12:55
pyszna
IlajEM 21.01.2011 22:07
Super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak