Sposób przygotowania

Marchewkę oskrobać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, wbić w nią goździki. Por pokroić w plasterki. Mięso pokroić na kawałki, ugotować. Do mięsa dodać listki laurowe, tymianek oraz warzywa, dusić. Od uduszonego mięsa odlać wywar. Na patelni roztopić masło, dodać mąkę, dolać bulionu, szybko wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Żółtka rozmieszać z sokiem z cytryny oraz śmietaną, dolać do sosu, chwilkę zagotować. Mięso przełożyć na półmisek, polać sosem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IlajEM

    Ekstra
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !