Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
marchew 2 sztuki
por 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
pieprz 2-3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: karp w galarecie

Najpierw rybę dokładnie patroszymy i odcinamy głowę. Ja wyjmowałam oczy i odcinałam skrzela. Następnie głowę gotować wraz z marchewką, porem, pietruszką, liściem i pieprzem ok. 35- 40 minut. Po upływie tego czasu dodać rybę pokrojoną na dzwonki. Gotować ok. 25 minut. Następnie wywar przecedzić (ja niestety zapomniałam przecedzić go przez gazę) i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z ryby delikatnie wyjąć większe ości i ułożyć ją na półmisku. Następnie ułożyć pokrojoną w kostkę marchew. Do wywaru dodajemy żelatynę. Jak tylko ostygnie zalewamy rybę wywarem. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 23.01.2011 17:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak