Sposób przygotowania

Najpierw rybę dokładnie patroszymy i odcinamy głowę. Ja wyjmowałam oczy i odcinałam skrzela. Następnie głowę gotować wraz z marchewką, porem, pietruszką, liściem i pieprzem ok. 35- 40 minut. Po upływie tego czasu dodać rybę pokrojoną na dzwonki. Gotować ok. 25 minut. Następnie wywar przecedzić (ja niestety zapomniałam przecedzić go przez gazę) i doprawić do smaku solą i pieprzem. Z ryby delikatnie wyjąć większe ości i ułożyć ją na półmisku. Następnie ułożyć pokrojoną w kostkę marchew. Do wywaru dodajemy żelatynę. Jak tylko ostygnie zalewamy rybę wywarem. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !